Договір публічної оферти

1. ВСТУП
Остання зміна: 01 червня 2023 р.

Ця Публічна оферта, далі – «Оферта», є офіційною публічною пропозицією про придбання інформаційно-консультаційних послуг Grand Architector, адресованою необмеженому колу осіб, розміщеним на Інтернет-сайті за адресою: https://grand-architector.com/, далі – « Сайт».

2. ПРИЙНЯТТЯ УМОВ (АКЦЕПТ ОФЕРТИ)
Користуючись сайтом та купуючи послуги, які пропонує компанія, ви здійснюєте акцепт оферти і укладаєте з нами договір про надання послуг, обов’язковий для виконання. Акцепт оферти прирівнюється до укладення договору у простій письмовій формі.

Договір публічної оферти публічний, тобто відповідно до статей 633, 641 Цивільного кодексу України, його умови однакові для всіх Замовників незалежно від статусу (фізична особа, юридична особа, фізична особа — підприємець). При повній згоді з цим Договором Замовник приймає умови, порядок оплати та надання послуг Виконавцем, відповідальності за недобросовісне замовлення та невиконання умов цього Договору.

3. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
Предметом договору є користування сайтом, а також послугами, які ми пропонуємо на нашому сайті та інших сторінках центру Grand Architector (наприклад, у соціальних мережах).

4. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ВИКОНАВЦЯ
4.1. Виконавець зобов’язаний:
При наданні послуг Виконавець зобов’язаний дотримуватись умов Оферти;
Виконувати замовлення Замовника після надходження оплати від Замовника;
Надати Замовнику Послуги згідно з пропозиціями та описами на відповідній сторінці Веб-сайту https://grand-architector.com/ та умовами цього Договору;

4.2. Виконавець має право:
В односторонньому порядку призупинити надання послуг за цим Договором у разі порушення Замовником умов цього Договору;
Публікувати та розповсюджувати інформацію про хід, спосіб та результати надання Послуг Замовнику (при дотриманні умов анонімності, якщо Замовник не бажає бути вказаний публічно).

5. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЗАМОВНИКА
5.1. Замовник зобов’язаний:
Своєчасно сплатити послуги на умовах цього Договору. Комісію банку Замовник сплачує власним коштом і сам відповідає за ознайомлення з умовами роботи банківських та фінансових установ, через які здійснює платіж Виконавцю;
Ознайомитись з інформацією про Послуги, розміщені на сайті Виконавця.
5.2. Замовник має право:
Оформити Замовлення на сторінці Веб-сайту https://grand-architector.com/;
Ознайомитись з описом Послуг на сторінці Веб-сайту https://grand-architector.com/;
Отримати послуги у повному обсязі від Виконавця.

6. ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ
Вартість послуг публікується на сторінці замовлення послуг, на нашому сайті, а також в електронних повідомленнях, що вам надсилаються. Остаточна вартість послуг у валюті платежу (UAH) фіксується у виставленому вам рахунку, відображається на сторінці оплати послуг, а також у банківській виписці на вашій картці. Вартість послуг не включає додаткові комісії банків та платіжних систем.

7. КОРИСТУВАННЯ САЙТОМ І ЗАМОВЛЕННЯ ПОСЛУГ
Користуючись сайтом або Послугами, ви приймаєте всі без винятку УМОВИ договору, а також нашу Політику конфіденційності. Якщо ви не погоджуєтесь із змістом зазначених документів, залиште сайт і припиніть користування послугами.
Якщо ви зареєструвалися на сайті або оформили замовлення на послуги, що пропонуються на сайті, або ж користуєтеся нашими послугами, ви погоджуєтесь з тим, що ми можемо надсилати вам письмові повідомлення, рекламні розсилки, інформаційні повідомлення та інші матеріали в месенджери або за номером телефону та email, зазначеним під час реєстрації. В окремих випадках ви можете, при необхідності, відмовитися від їх отримання.

8. УМОВИ ОПЛАТИ
Списання коштів
У разі придбання платних послуг на сайті, в момент оформлення замовлення (успішного введення платіжних реквізитів) відбувається разове списання суми вартості замовлених послуг. Вартість послуг вказана без урахування комісій платіжних систем.
При оплаті послуг карткою сума списання визначається виходячи з курсу міжнародних платіжних систем VISA або MasterCard. Крім вартості послуг, сума списання включає додаткові комісії банків та платіжних систем.

Невиконання платіжних зобов’язань
Ми залишаємо за собою право пред’являти претензії щодо порушення встановлених строків оплати послуг. У разі неможливості списання коштів з вашої платіжної картки ми маємо право не починати надання Послуг або призупинити їх надання до моменту їх оплати.

9. ПОЛІТИКА ПОВЕРНЕННЯ
Після оформлення замовлення та його оплати, у кожному окремому випадку, ви отримуєте право відмовитись від послуг та запросити повернення коштів. Ви маєте право відмовитись від оплачених послуг, повідомивши нас про це у встановлений термін. Від дати отримання нами запиту на повернення залежить можливість повернення коштів та сума утриманих коштів, пов’язаних із поверненням.
Ви розумієте і погоджуєтесь з тим, що, якщо ви вже почали користуватися послугами (отримали доступ до одного або кількох занять програми навчання або їх записів) протягом терміну відмови, ми маємо право утримати з внесеної суми суму вартості фактично наданих послуг, на момент отримання запиту на повернення.

Оформлення повернення
Для відмови від послуг та оформлення повернення напишіть нам на адресу korolnata393@gmail.com, ми підтвердимо отримання запиту на повернення email-повідомленням за адресою, вказаною при оформленні замовлення. Якщо ви не отримаєте письмового підтвердження протягом 24 годин з моменту надсилання листа, зверніться до нашої служби підтримки мессенджерів, вказаного на сайті.
Для оформлення повернення, обов’язково повідомте нам: ПІБ та email, вказані при оформленні замовлення; назва послуги (програми навчання, тренінгу чи пакету послуг); дату замовлення; інформацію про платежі; причини відмовитися від послуг, і навіть іншу необхідну інформацію.
Ви розумієте, що, якщо ви порушите порядок оформлення запиту на повернення або ж не надасте нам зазначену інформацію, ми маємо право відмовити вам у поверненні та не розглядати ваше звернення.

10. ТЕРМІН ДІЇ І ЗМІНА УМОВ ОФЕРТИ

10.1. Виконавець починає надавати послуги за цим Договором у дату початку надання послуг та/або в момент надходження оплати від Замовника на рахунок Виконавця.
10.2. Договір укладається на невизначений термін та набирає чинності з моменту натискання на кнопку “ОПЛАТИТИ”, тим самим Замовник дає згоду здійснити покупку наявних у Виконавця Послуг та діє до моменту отримання Замовником Послуг від Виконавця та повного розрахунку за ними.
10.3. Виконавець залишає за собою право внести зміни до умов Оферти та/або відкликати Оферту у будь-який момент на власний розсуд. У разі внесення Виконавцем змін до Оферти такі зміни набирають чинності з моменту розміщення зміненого тексту Оферти в мережі Інтернет, якщо інший термін набрання чинності змінами не визначений додатково під час такого розміщення.
10.4. Якщо рахунок на оплату, згенерований на основі Замовлення, не сплачений Замовником протягом 5 банківських днів у повному обсязі, Договір може бути розірваний Виконавцем в односторонньому порядку без повідомлення про таке розірвання Замовника.

11. ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ
Ми обробляємо ваші персональні дані відповідно до нашої Політики конфіденційності. Ви завжди можете знайти актуальну версію Політики конфіденційності на сайті. Ці умови регламентують збір, обробку, використання та захист ваших персональних даних.
Користуючись сайтом або послугами, заповнюючи реєстраційні форми на сайті, ви погоджуєтесь з нашою Політикою конфіденційності та даєте згоду на збір та обробку ваших персональних даних на вказаних умовах. Якщо ви не погоджуєтесь з ними, припиніть використання сайту.

ФОП Забалуєва Наталія Ігорівна
ІПН: 3282416886